Integrál Mindfulness 1-20 modul

51 040 Ft

Kategória:

A tanfolyam előreláthatólag ez év végén befejeződik. A teljes tanfolyam vásárlóinak a tizes csomagok árából további 20%-ot biztosítunk. A gyakorlatok hangfelvételei az otthoni gyakorláshoz mp3 formátumban letölthetők. Tanfolyamaink és tanfolyami moduljaink vásárlásához kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be! Regisztráció / Bejelentkezés

Leírás

1-10 modul
 • 1. modul: Az Integrál Mindfulness alapjai – az archaikus szint ismertetése gyakorlatokkal (1:53:22)
 • 2. modul: A felnövés és a felébredés – a mágikus szint ismertetése gyakorlatokkal (1:48:41)
 • 3. modul: A mágikus-mitikus szint ismertetése gyakorlatokkal (2:02:21)
 • 4. modul: A racionális szint ismertetése gyakorlatokkal (1:58:59)
 • 5. modul: Az integrál éberség – a felébredés állapotszintjei (1:58:31)
 • 6. modul: Légzéstechnika – mantrameditáció (2:01:21)
 • 7. modul: Éberség – mantra – fejlődés (1:58:01)
 • 8. modul: Prána 5 fajtája, Szusumná felébresztése, gondolatok az adásról (2:04:32)
 • 9. modul: Kapálabáthi légzés, Idegrendszer – Elme – Tudat (2:08:36)
 • 10. modul: Viselkedésváltoztatás – Tanítások (2:26:42)

A két évre tervezett tanfolyam első moduljában Béla alapfogalmakkal kezd. Ismerteti az éber figyelem, a meditáció, az elme fogalmak meghatározásait, majd bemutatja a mindfulness gyakorlás fekvő testtartásait, a krokodilpózt és a savászanát. Szó lesz az integrál világnézet megjelenéséről, jellemzőiről. A modulban részletesen ismertetésre kerül az archaikus tudatstruktúra szint és a videóban egy archaikus szintre fókuszált mindfulness gyakorlat is megtalálható. A gyakorlatok hangfelvételei az otthoni gyakorláshoz mp3 formátumban külön is hallgathatók és letölthetők.

A tanfolyam második moduljában Béla a Ken Wilber által kidolgozott Integrál Mindfulness alapfogalmait ismerteti. Szó lesz a pszichológiai kibontakozásról, a felnövésről és a spirituális fejlődésről, a felébredésről. Béla megismertet a “rejtett térképek” fogalmával, és szól azok feltárásának módjáról és jelentőségéről. A második modulban részletesen ismertetésre kerül a mágikus és az átmeneti mágikus/mitikus tudatstruktúra szint. A videóban egy az átmeneti szintre fókuszált mindfulness gyakorlat is megtalálható. Ez alkalommal a 61 pontos relaxáció és a shitali karana légzés kerül gyakorlásra. A gyakorlatok hangfelvételei az otthoni munkához mp3 formátumban külön is hallgathatók és letölthetők.

A tanfolyam harmadik modulja az egocentrikus integrál szintek, a harmadik szint, a mágikus-mitikus szint részletes bemutatását, valamint a hozzá tartozó több, mint 43 perces mindfulness gyakorlatot tartalmazza. A téma ismertetését Béla most is sok személyes élménnyel, véleménnyel teszi színessé.

A negyedik alkalommal a racionális szint kerül ismertetésre. A racionális szintre fókuszáló mindfulness gyakorlat mellett több kérdésre adott választ is tartalmaz ez a videó.

Az ötödik alkalommal Béla szól az integrál szint jellemzőiről, az integrál éberség jelentőségéről. Ismerteti a felébredés állapotszintjeit, valamint szól az árnyék szerepéről, meghaladásáról. Ebben a modulban szó lesz a mindfulness gyakorlás belső folyamatairól is. A videó egy több mint háromnegyedórás gyakorló részt tartalmaz.

A hatodik foglalkozáson Béla mesél indiai elvonulásáról, valamint a Himalájai Tradíció mantrameditációját integrálja egy mindfulness gyakorlatba. A videó egy több mint ötvenperces gyakorló részt tartalmaz.

Milyen jelentést adunk annak, ami a gyakorlás során velünk történik. Hogyan tegyük tudatosabbá a hétköznapjainkat. A hetedik foglalkozáson Béla nagy hangsúlyt fektet a védikus világnézet ismertetésére. Szól az éberség jelentőségéről, fejlesztésének hétköznapi lehetőségeiről. Kiderül, hogyan kapcsolódik a védikus tanokhoz a mai kognitív terápia által is elfogadott mindfulness technikája.

A nyolcadik foglalkozáson Béla beszél a pránajáma alapjairól, a légzés tudatosságról, ismerteti a prána 5 fajtáját. Szvámi Ráma cikke alapján szól a szusumná felébresztéséről. A gyakorló részben bemutatásra kerül a váltott orrlyukas légzés gyakorlat is.

A kilencedik modul tartalmazza a koronavírus járvány idején fokozottan fontos kapálabáthi légzéstechnika gyakorlatot és elméletet. Béla az előadása során Stephen Parker Az út megtisztítása című könyve alapján ismerteti a védikus elme modellt, beszél az idegrendszer, az elme és a tudat kapcsolatáról.

A tizedik modul is tartalmazza a járvány idején fontos kapálabáthi légzéstechnika gyakorlatot. Béla előadása Szvámi Ráma gondolatai mentén halad, szó lesz az idő-tér-okság összefüggéseiről, az ego és az Atman személyiségünkben betöltött szerepéről. A modul tartalmaz egy speciálisan a járvány témájával foglakozó mindfulness gyakorlatot is, amelynek hangfelvétele letölthető az otthoni gyakorláshoz.

11-20 modul
 • 11. modul: A gondolkodás átalakítása – kognitív ismeretek I. (1:57:08)
 • 12. modul: A gondolkodás átalakítása – kognitív ismeretek II. (1:59:37)
 • 13. modul: Kognitív torzítások, projekció, árnyék (1:44:22)
 • 14. modul: Viselkedési minták átalakítása Szvámi Ráma tanításai alapján (1:56:51)
 • 15. modul: Tudatossá válni gondolatainkban (1:56:51)
 • 16. modul: Az elme cselekvés és létezés üzemmódja (1:57:35)
 • 17. modul:  Olvassak, tanuljak vagy meditáljak? (2:01:54)
 • 18. modul:
 • 19. modul:
 • 20. modul:

A 11. modultól Béla a modern kognitív terápia elemeit építi be a mindfulness gyakorlás menetébe. A tizenegyedik alkalommal ismerteti a kognitív terápia alapjait, a sémák-hiedelmek-gondolatok elméletét összevetve a védikus tudatmodell évezredes tanításaival. A foglalkozás gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a kognitív terápia 7 oszlopos naplóját és a viselkedés átalakítása című előadás vázlatát.

A tizenkettedik alkalommal Béla a kognitív önterápia összefüggéseit vezeti végig. A foglalkozás gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a kognitív terápia 7 oszlopos naplóját és az elméleti részben elhangzó könyvrészletet.

A tizenharmadik alkalommal Béla a kognitív önterápia elemei közül a projekcióval és az árnyékkal foglalkozik. A foglalkozás most is gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a Kognitív torzítások, és a Viselkedésminták átalakítása I. fejezeteket.

A tizennegyedik alkalommal Béla folytatja Szvámi Ráma Viselkedési minták átalakítása gondolatmenetének ismertetését. A modulban részletesen szó lesz a projekció énvédő és az önismereti munkában betöltött szerepéről. A foglalkozás gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a Kognitív torzítások, és a Viselkedési minták átalakítása I. és II. file-okat.

A tizenötödik alkalommal Béla folytatja Szvámi Ráma Viselkedési minták átalakítása gondolatmenetének ismertetését, majd a tudatos jelenlét gyakorlati alkalmazásaira tér ki. A modulban elsősorban a tudatosság szerepéről lesz szó. A foglalkozás gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a Kognitív torzítások, és a Viselkedési minták átalakítása I. és II. file-okat.

A tizenhatodik alkalommal Béla az elmeműködést, a gondolkodást és az éber, tudatos jelenlétet mutatja be. Szó lesz a tapasztalatok gondolati megközelítéséről, a világ közvetlen megtapasztalásáról. a gondolat és az érzelem viszonyáról. Béla egy érdekes játékra hívja a foglalkozás résztvevőit: egy-egy szem mandula evésének különbözőségével mutatja be a tudatos jelenlét gyakorlatát. A foglalkozás most is relaxációs gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban.

A tizenhetedik alkalommal Béla összefoglalja a felébredéssel és felnövéssel kapcsolatos integrál elméleti ismereteket. Ez az előadás a közös, csoportos együttlét alkalma, sok gondolattal, beszélgetéssel, kérdéssel. Egy csoporttag vállalja Bélával való közös munkát is. Ez az alkalom nem tartalmaz gyakorlatot.

Betekintő videók

Betekintő videónk megtekintéséhez kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj!

Regisztráció / Bejelentkezés

Érdekelhetnek még…