Integrál Mindfulness I. 1-20 modul

59 900 Ft

Kategória:

A teljes tanfolyam vásárlóinak a tizes csomagok árából további 20%-ot biztosítunk. A gyakorlatok hangfelvételei az otthoni gyakorláshoz mp3 formátumban letölthetők. Tanfolyamaink és tanfolyami moduljaink vásárlásához kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be! Regisztráció / Bejelentkezés

Leírás

1-10 modul
 • 1. modul: Az Integrál Mindfulness alapjai – az archaikus szint ismertetése gyakorlatokkal (1:53:22)
 • 2. modul: A felnövés és a felébredés – a mágikus szint ismertetése gyakorlatokkal (1:48:41)
 • 3. modul: A mágikus-mitikus szint ismertetése gyakorlatokkal (2:02:21)
 • 4. modul: A racionális szint ismertetése gyakorlatokkal (1:58:59)
 • 5. modul: Az integrál éberség – a felébredés állapotszintjei (1:58:31)
 • 6. modul: Légzéstechnika – mantrameditáció (2:01:21)
 • 7. modul: Éberség – mantra – fejlődés (1:58:01)
 • 8. modul: Prána 5 fajtája, Szusumná felébresztése, gondolatok az adásról (2:04:32)
 • 9. modul: Kapálabáthi légzés, Idegrendszer – Elme – Tudat (2:08:36)
 • 10. modul: Viselkedésváltoztatás – Tanítások (2:26:42)

A két évre tervezett tanfolyam első moduljában Béla alapfogalmakkal kezd. Ismerteti az éber figyelem, a meditáció, az elme fogalmak meghatározásait, majd bemutatja a mindfulness gyakorlás fekvő testtartásait, a krokodilpózt és a savászanát. Szó lesz az integrál világnézet megjelenéséről, jellemzőiről. A modulban részletesen ismertetésre kerül az archaikus tudatstruktúra szint és a videóban egy archaikus szintre fókuszált mindfulness gyakorlat is megtalálható. A gyakorlatok hangfelvételei az otthoni gyakorláshoz mp3 formátumban külön is hallgathatók és letölthetők.

A tanfolyam második moduljában Béla a Ken Wilber által kidolgozott Integrál Mindfulness alapfogalmait ismerteti. Szó lesz a pszichológiai kibontakozásról, a felnövésről és a spirituális fejlődésről, a felébredésről. Béla megismertet a „rejtett térképek” fogalmával, és szól azok feltárásának módjáról és jelentőségéről. A második modulban részletesen ismertetésre kerül a mágikus és az átmeneti mágikus/mitikus tudatstruktúra szint. A videóban egy az átmeneti szintre fókuszált mindfulness gyakorlat is megtalálható. Ez alkalommal a 61 pontos relaxáció és a shitali karana légzés kerül gyakorlásra. A gyakorlatok hangfelvételei az otthoni munkához mp3 formátumban külön is hallgathatók és letölthetők.

A tanfolyam harmadik modulja az egocentrikus integrál szintek, a harmadik szint, a mágikus-mitikus szint részletes bemutatását, valamint a hozzá tartozó több, mint 43 perces mindfulness gyakorlatot tartalmazza. A téma ismertetését Béla most is sok személyes élménnyel, véleménnyel teszi színessé.

A negyedik alkalommal a racionális szint kerül ismertetésre. A racionális szintre fókuszáló mindfulness gyakorlat mellett több kérdésre adott választ is tartalmaz ez a videó.

Az ötödik alkalommal Béla szól az integrál szint jellemzőiről, az integrál éberség jelentőségéről. Ismerteti a felébredés állapotszintjeit, valamint szól az árnyék szerepéről, meghaladásáról. Ebben a modulban szó lesz a mindfulness gyakorlás belső folyamatairól is. A videó egy több mint háromnegyedórás gyakorló részt tartalmaz.

A hatodik foglalkozáson Béla mesél indiai elvonulásáról, valamint a Himalájai Tradíció mantrameditációját integrálja egy mindfulness gyakorlatba. A videó egy több mint ötvenperces gyakorló részt tartalmaz.

Milyen jelentést adunk annak, ami a gyakorlás során velünk történik. Hogyan tegyük tudatosabbá a hétköznapjainkat. A hetedik foglalkozáson Béla nagy hangsúlyt fektet a védikus világnézet ismertetésére. Szól az éberség jelentőségéről, fejlesztésének hétköznapi lehetőségeiről. Kiderül, hogyan kapcsolódik a védikus tanokhoz a mai kognitív terápia által is elfogadott mindfulness technikája.

A nyolcadik foglalkozáson Béla beszél a pránajáma alapjairól, a légzés tudatosságról, ismerteti a prána 5 fajtáját. Szvámi Ráma cikke alapján szól a szusumná felébresztéséről. A gyakorló részben bemutatásra kerül a váltott orrlyukas légzés gyakorlat is.

A kilencedik modul tartalmazza a koronavírus járvány idején fokozottan fontos kapálabáthi légzéstechnika gyakorlatot és elméletet. Béla az előadása során Stephen Parker Az út megtisztítása című könyve alapján ismerteti a védikus elme modellt, beszél az idegrendszer, az elme és a tudat kapcsolatáról.

A tizedik modul is tartalmazza a járvány idején fontos kapálabáthi légzéstechnika gyakorlatot. Béla előadása Szvámi Ráma gondolatai mentén halad, szó lesz az idő-tér-okság összefüggéseiről, az ego és az Atman személyiségünkben betöltött szerepéről. A modul tartalmaz egy speciálisan a járvány témájával foglakozó mindfulness gyakorlatot is, amelynek hangfelvétele letölthető az otthoni gyakorláshoz.

11-20 modul
 • 11. modul: A gondolkodás átalakítása – kognitív ismeretek I. (1:57:08)
 • 12. modul: A gondolkodás átalakítása – kognitív ismeretek II. (1:59:37)
 • 13. modul: Kognitív torzítások, projekció, árnyék (1:44:22)
 • 14. modul: Viselkedési minták átalakítása Szvámi Ráma tanításai alapján (1:56:51)
 • 15. modul: Tudatossá válni gondolatainkban (1:56:51)
 • 16. modul: Az elme cselekvés és létezés üzemmódja (1:57:35)
 • 17. modul:  Olvassak, tanuljak vagy meditáljak? (2:01:54)
 • 18. modul: Viselkedésminták kontemplációs gyakorlattal (1:58:44)
 • 19. modul: Tanuljunk meg lenni és nem mindig cselekedni (1:44:12)
 • 20. modul: A mindfulness nem tud mindent megoldani (1:57:23)

A 11. modultól Béla a modern kognitív terápia elemeit építi be a mindfulness gyakorlás menetébe. A tizenegyedik alkalommal ismerteti a kognitív terápia alapjait, a sémák-hiedelmek-gondolatok elméletét összevetve a védikus tudatmodell évezredes tanításaival. A foglalkozás gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a kognitív terápia 7 oszlopos naplóját és a viselkedés átalakítása című előadás vázlatát.

A tizenkettedik alkalommal Béla a kognitív önterápia összefüggéseit vezeti végig. A foglalkozás gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a kognitív terápia 7 oszlopos naplóját és az elméleti részben elhangzó könyvrészletet.

A tizenharmadik alkalommal Béla a kognitív önterápia elemei közül a projekcióval és az árnyékkal foglalkozik. A foglalkozás most is gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a Kognitív torzítások, és a Viselkedésminták átalakítása I. fejezeteket.

A tizennegyedik alkalommal Béla folytatja Szvámi Ráma Viselkedési minták átalakítása gondolatmenetének ismertetését. A modulban részletesen szó lesz a projekció énvédő és az önismereti munkában betöltött szerepéről. A foglalkozás gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a Kognitív torzítások, és a Viselkedési minták átalakítása I. és II. file-okat.

A tizenötödik alkalommal Béla folytatja Szvámi Ráma Viselkedési minták átalakítása gondolatmenetének ismertetését, majd a tudatos jelenlét gyakorlati alkalmazásaira tér ki. A modulban elsősorban a tudatosság szerepéről lesz szó. A foglalkozás gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a Kognitív torzítások, és a Viselkedési minták átalakítása I. és II. file-okat.

A tizenhatodik alkalommal Béla az elmeműködést, a gondolkodást és az éber, tudatos jelenlétet mutatja be. Szó lesz a tapasztalatok gondolati megközelítéséről, a világ közvetlen megtapasztalásáról. a gondolat és az érzelem viszonyáról. Béla egy érdekes játékra hívja a foglalkozás résztvevőit: egy-egy szem mandula evésének különbözőségével mutatja be a tudatos jelenlét gyakorlatát. A foglalkozás most is relaxációs gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban.

A tizenhetedik alkalommal Béla összefoglalja a felébredéssel és felnövéssel kapcsolatos integrál elméleti ismereteket. Ez az előadás a közös, csoportos együttlét alkalma, sok gondolattal, beszélgetéssel, kérdéssel. Egy csoporttag vállalja Bélával való közös munkát is. Ez az alkalom nem tartalmaz gyakorlatot.

A tizennyolcadik alkalommal a téma a hétköznapjaink két alapüzemmódja, a cselekvés és a létezés üzemmód. Ennek ismerete vezet a viselkedésminták tudatosítása és átalakítása felé. A modulban egy kontemplációs gyakorlat is szerepel ebben a témában.

A tizenkilencedik alkalommal Béla hétköznapjaink különféle viselkedésmintáit mutatja be. Szó lesz az automatikus, a kényszervezérelt cselekvő üzemmódjainkról, valamint az alternatív lehetőségről, a létezés üzemmód bemutatásáról. Béla ebben a modulban több gyakorlat során vezeti végig a gyakorlót az üzemmódok tudatosításán. A modulban bemutatásra kerül a sétálómeditáció. A 19. alkalom szinte teljesen a gyakorlásról szól, ezért most a teljes hangfelvétel letölthető.

Az előadássorozat záró, huszadik foglalkozásában Béla összefoglalja a mindfulness gyakorlati tapasztalatait, elhelyezi a mindfulness gyakorlást a Ken Wilber-i integrál rendszerben. Szó lesz a cselekvő és létezés üzemmód egészséges arányáról, az intuíció szerepéről és arról is, hogy hol nem fog működni a mindfulness. A záróelőadás gyakorlata most is letölthető mp3 formátumban.

Betekintő videók

Betekintő videónk megtekintéséhez kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj!

Regisztráció / Bejelentkezés