Integrál Mindfulness I. 11-20 modul

39 900 Ft

Kategória:

A két évre tervezett tanfolyam második tíz modulja egyben vásárolva 20%-os csomag kedvezménnyel elérhető. A modulok megjelenése általában a hónap végén várható. A gyakorlatok hangfelvételei az otthoni gyakorláshoz mp3 formátumban letölthetők. Tanfolyamaink és tanfolyami moduljaink vásárlásához kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be! Regisztráció / Bejelentkezés

Leírás

  • 11. modul: A gondolkodás átalakítása – kognitív ismeretek I. (1:57:08)
  • 12. modul: A gondolkodás átalakítása – kognitív ismeretek II. (1:59:37)
  • 13. modul: Kognitív torzítások, projekció, árnyék (1:44:22)
  • 14. modul: Viselkedési minták átalakítása Szvámi Ráma tanításai alapján (1:56:51)
  • 15. modul: Tudatossá válni gondolatainkban (1:56:51)
  • 16. modul: Az elme cselekvés és létezés üzemmódja (1:57:35)
  • 17. modul: Olvassak, tanuljak vagy meditáljak? (2:01:54)
  • 18. modul: Viselkedésminták kontemplációs gyakorlattal (1:58:44)
  • 19. modul: Tanuljunk meg lenni és nem mindig cselekedni (1:44:12)
  • 20. modul: A mindfulness nem tud mindent megoldani (1:57:23)

A 11. modultól Béla a modern kognitív terápia elemeit építi be a mindfulness gyakorlás menetébe. A tizenegyedik alkalommal ismerteti a kognitív terápia alapjait, a sémák-hiedelmek-gondolatok elméletét összevetve a védikus tudatmodell évezredes tanításaival. A foglalkozás gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a kognitív terápia 7 oszlopos naplóját és a viselkedés átalakítása című előadás vázlatát.

A tizenkettedik alkalommal Béla a kognitív önterápia összefüggéseit vezeti végig. A foglalkozás gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a kognitív terápia 7 oszlopos naplóját és az elméleti részben elhangzó könyvrészletet.

A tizenharmadik alkalommal Béla a kognitív önterápia elemei közül a projekcióval és az árnyékkal foglalkozik. A foglalkozás most is gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a Kognitív torzítások, és a Viselkedésminták átalakítása I. fejezeteket.

A tizennegyedik alkalommal Béla folytatja Szvámi Ráma Viselkedési minták átalakítása gondolatmenetének ismertetését. A modulban részletesen szó lesz a projekció énvédő és az önismereti munkában betöltött szerepéről. A foglalkozás gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a Kognitív torzítások, és a Viselkedési minták átalakítása I. és II. file-okat.

A tizenötödik alkalommal Béla folytatja Szvámi Ráma Viselkedési minták átalakítása gondolatmenetének ismertetését, majd a tudatos jelenlét gyakorlati alkalmazásaira tér ki. A modulban elsősorban a tudatosság szerepéről lesz szó. A foglalkozás gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban. A modulban letöltheted a Kognitív torzítások, és a Viselkedési minták átalakítása I. és II. file-okat.

A tizenhatodik alkalommal Béla az elmeműködést, a gondolkodást és az éber, tudatos jelenlétet mutatja be. Szó lesz a tapasztalatok gondolati megközelítéséről, a világ közvetlen megtapasztalásáról. a gondolat és az érzelem viszonyáról. Béla egy érdekes játékra hívja a foglalkozás résztvevőit: egy-egy szem mandula evésének különbözőségével mutatja be a tudatos jelenlét gyakorlatát. A foglalkozás most is relaxációs gyakorlattal egészül ki, ami az otthoni gyakorláshoz letölthető mp3 formátumban.

A tizenhetedik alkalommal Béla összefoglalja a felébredéssel és felnövéssel kapcsolatos integrál elméleti ismereteket. Ez az előadás a közös, csoportos együttlét alkalma, sok gondolattal, beszélgetéssel, kérdéssel. Egy csoporttag vállalja Bélával való közös munkát is. Ez az alkalom nem tartalmaz gyakorlatot.

A tizennyolcadik alkalommal a téma a hétköznapjaink két alapüzemmódja, a cselekvés és a létezés üzemmód. Ennek ismerete vezet a viselkedésminták tudatosítása és átalakítása felé. A modulban egy kontemplációs gyakorlat is szerepel ebben a témában.

A tizenkilencedik alkalommal Béla hétköznapjaink különféle viselkedésmintáit mutatja be. Szó lesz az automatikus, a kényszervezérelt cselekvő üzemmódjainkról, valamint az alternatív lehetőségről, a létezés üzemmód bemutatásáról. Béla ebben a modulban több gyakorlat során vezeti végig a gyakorlót az üzemmódok tudatosításán. A modulban bemutatásra kerül a sétálómeditáció. A 19. alkalom szinte teljesen a gyakorlásról szól, ezért most a teljes hangfelvétel letölthető.

Az előadássorozat záró, huszadik foglalkozásában Béla összefoglalja a mindfulness gyakorlati tapasztalatait, elhelyezi a mindfulness gyakorlást a Ken Wilber-i integrál rendszerben. Szó lesz a cselekvő és létezés üzemmód egészséges arányáról, az intuíció szerepéről és arról is, hogy hol nem fog működni a mindfulness. A záróelőadás gyakorlata most is letölthető mp3 formátumban.

Betekintő videók

Betekintő videónk megtekintéséhez kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj! Regisztráció / Bejelentkezés