Integrál Mindfulness II. 1-10 modul

39 900 Ft

Kategória:

Az új, ismét két évre tervezett előadássorozat a mindfulness ismereteit az alapoktól építi fel. Minden alkalom gyakorlatokat is tartalmaz, amelyek az otthoni gyakorláshoz később letölthetők. A tizes csomag díja tartalmazza az alkalmak online elérésének és a videófelvételeinek időkorlát nélküli (on-demand) hozzáférési jogát is. Tanfolyamaink és tanfolyami moduljaink vásárlásához kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be! Regisztráció / Bejelentkezés

Leírás

A tanfolyamról

A két évre tervezett tanfolyam húsz modulja átfogó képet kíván adni a kognitív terápia legújabb eredményéről, a módosult tudatállapotot használó kognitív módszerről, a mindfulnessről. A mindfulness-t magyarra tudatos jelenltnek fordítják, utalva a két legfontosabb alkotó elemre az időbeniség jelenére és a tudatosságra. A módszert a nyugati kognitív pszichológia hozta divatba, pedig a lényege a többezer éves jóga hagyományban már fellelhető.

Béla tanfolyamának egyik legfontosabb eleme ennek a nyugati-keleti kettősségnek látszó, valójában egységnek a szemléltetése, bemutatása.

A mindfulness módszertana kiegészülve Ken Wilber Integrál Elméletében leírt elme és egófejlődés modellel jól használható az önismereti munkában. Az Interál Mindfulness módszerét használva Béla a foglalkozásokon több, kifejezetten az intgerál ismeretekre alapozott gyakorlattal segíti az önismereti munkát.

A tanfolyami alkalmakat lehetőség szerint online, élő adásban is közvetítjük. Az élő adás időpontját a weboldal naptárjában és a tanfolyami modul oldalán, legkésőbb az alkalom előtt egy héttel jelezzük. Az alkalmakra a jegyet elővételben tudod megvenni. A részvételi díj tartalmazza az online belépőt és a felvételek későbbi, időkorlát nélküli visszanézésének jogát is.

A II. tanfolyam nem folytatása az elsőnek. A II. ugyancsak az alapoktól indul, mégis más lesz, mint a korábbi. Részben azért,mert Béla kétszer ugyanúgy nem mondja el előadásait, részben újabb ismeretekkel bővíti ki mondanivalóját.

A tizes csomag kétféle árral kerül a BOLT-ba. Az alapár 10% kedvezményt tartalmaz, azaz egy modul ingyenes. A támogatói árban ez a kedvezmény nincs benne. Ha ezt választod, ezzel támogatod a weboldal működését, amit előre is köszönünk.

A modulokról
  • 1. videó: Mindfulness alapok, a kognitív modell (1:59:57)
  • 2. videó: Kognitív ismeretek – a cselekvő és a létezés üzemmód (2:00:15)
  • 3. videó: Az archaikus szint és gyakorlata (2:06:16)
  • 4. videó: Elfogadás, melegség, odafigyelés, együttérzés (1:58:32)
  • 5. videó: Tudatos jelenlét, testpásztázás, kognitív ismeretek (2:00:41)
  • 6. videó: Testtudatosság – gondolkodás – érzések (1:57:02)
  • 7. videó: Etnocentrikus szint – halálfélelem (1:56:33)
  • 8. videó: Testérzések – mágikus-mitikus szint (1:58:05)
  • 9. videó: Elkerülő viselkedés – Racionális-tudományos szint (1:58:05)
  • 10. videó: Elkerülés – nyitottság (1:59:53)

* * *

Az első alkalommal a járványhelyzet korlátozásai miatt Béla három fős mini csoporttal kezdte el a munkát. Ismertette a mindfulness kognitív alapjait, valamint a 61 pontos relaxációs gyakorlattal kezde el az alapozást.

A második alkalom is elsősorban az online nézőknek készült. Béla folytatta a kognitív modell ismertetését, részletesen kitérve a cselekvő és a létezés viselkedési üzemmódokra.

A harmadik alkalommal Béla az integrál mindfulness első szintjét, az archaikus szintet ismerteti, és a modulban egy hosszú gyakorlatot is találsz, amit le is tölthetsz az otthoni gyakorláshoz.

A negyedik alkalommal a két gyakorlat mellett szó lesz a mindfulness két legfontosabb alapjellemzőjéről, az éberség növeléséről, a tudatosság fokozásáról. Béla átismétli a cselekvő és a léttudatosság megkülönböztetését, a tudatos jelenlét jellemzőit. A testpásztázás gyakorlat és a rekeszizom légzésgykorlat letölthető az otthoni gyakorláshoz.

Az ötödik alkalommal a szokásos gyakorlás mellett szó lesz a negatív automatikus gondolatok (NAG) szerepéről. működéséről valamint a tudatos figyelem gyakorlásáról a kognitív terápiában és a jógában. Béla elkezdi ismertetni Daniel Siegel által kidolgozott Mindsight – elmetudatosság modellt, amelyben az elme legújabb megközelítése is szerepel. A gyakorlat letölthető az otthoni gyakorláshoz.

A hatodik alkalommal Béla elkezdi a tudatosság szintjein való gyakorlás elméletét és a modul tartalmazza az első ilyen gyakorlatot is. Emellett szó lesz a testtudatosság szerepéről, a cselekvő és létüzemmód jellemzőiről valamint az érzéseink és érzelmeink elkülönítéséről. A gyakorlat letölthető az otthoni gyakorláshoz.

A hetedik modulban Béla folytatja az integrál tudatszintek szerinti gyakorlatok bemutatását. A modulban sorra kerül az etnocentrikus szint, valamint szó lesz a mindfulness gyakorlás szerepéről a halálfélelemmel kapcsolatban. Az alkalom három gyakorlata letölthető az otthoni gyakorláshoz.

A nyolcadik modulban elsősorban a koncentráció harmadik nagy témakörével, a testérzésekkel kapcsolatos tudnivalókról és gyakorlatokról lesz szó. Szó lesz a figyelem elkalandozásával kapcsolatos kérdésekről, a kellemetlen testérzések, fájdalmak kezeléséről. A modulban a mágikus-mitikus szinttel kapcsolatban található letölthető gyakorlat.

A kilencedik alkalommal Béla az elkerülő viselkedés jellemzőit mutaja be konkrét esetek ismertetésével. A felvétel második részében szó lesz az integrál elmélet racionális szintjéről. A modulban két letölthető gyakorlat segíti az otthoni gyakorlást.

A tizedik, záró alkalommal Béla az elkerülő viselkedés jellemzőnek bemutatását folytatja. Ebben a részben szó lesz a gondolatainkkal való kapcsolódás jelentőségéről, valamint a negatív cselekvő állapotok kezeléséről a létállapotba váltással. Két letölthető gyakorlat beiktatásával véget ér Béla Mindfulness-t tanító sorozata.

További információk

Fizetési lehetőség

Normál ár, Támogatom az oldalt

Betekintő videó

Betekintő videónk megtekintéséhez kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj! Regisztráció / Bejelentkezés