Védikus Bölcselet 1-10 modul

31 900 Ft

Kategória:

A két évre tervezett tanfolyam első tíz modulja egyben vásárolva 20%-os csomag kedvezménnyel elérhető. A modulok megjelenése a hónap végén várható. A gyakorlatok hangfelvételei az otthoni gyakorláshoz mp3 formátumban letölthetők. Tanfolyamaink és tanfolyami moduljaink vásárlásához kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be! Regisztráció / Bejelentkezés

Leírás

  • 1.1 videó: A védikus ismeretek alapjai I. – a vallásról, az upanisádokról és a mantra szerepéről (1:56:01)
  • 1.2 videó: Rekeszizomlégzés technika – gyakorlat (31:04)
  • 2. videó: A fejlődés mint lényegiségünk. Atman négy aspektusa, a négy tudatállapot (2:01:59)

A két évre tervezett tanfolyam minden alkalma elméleti és gyakorlati részből áll. Az elmélet ezen a tanfolyamon részletesebben tartalmazza a védikus tanításokat. A cél, hogy a tanulással és a párhuzamosan végzett személyes gyakorlással a gyakorló olyan szintre jusson, hogy a második év végén személyes mantrát kaphasson. A gyakorlatok hanganyagai mp3 formátumban letölthetők.

A tanfolyamok előadásat folyamatosan rögzítjük és dolgozzuk fel. A videó változat moduljai legkősőbb az elkövetkező hónapok utolsó hetében válik elérhetővé.

Az első alkalommal Béla alapfogalmakat ismertet. A meditáció, a kontempláció fogalmai mellett szóba kerül a kósák, az upanisádok bemutatása. Szvámi Ráma könyve alapján szó lesz a vallás szerepéről is. Béla ismerteti álláspontját az elme-idegrendszer-tudat aktuális kérdésében. Kérdésekre válaszolva szó lesz a karmikus terheltségről is. A gyakorló részben Béla megismertet a rekeszizomlégzés gyakorlási lehetőségével és a csoport együtt végez egy vezetett telihold meditációt is.

A második előadás a fejlődést mint lényegiségünk témáját  és Atman négy aspektusát, a négy tudatállapotot ismerteti. Szó lesz Brahmanról, Atmanról, az ÓM-ról és egy provokatív kérdésre is választ kaphatsz: kell-e Isten a megvilágosodáshoz. Béla Szvámi Ráma tanításai alapján elmélyített ismereteit adja tovább.

Betekintő videó

Betekintő videónk megtekintéséhez kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon! Regisztráció / Bejelentkezés