Védikus Bölcselet 1-20. modul

59 900 Ft

Kategória:

A védikus bölcselet ismerete a jóga alapjai. A gyakorlatok hangfelvételei az otthoni gyakorláshoz mp3 formátumban letölthetők. Tanfolyamaink és tanfolyami moduljaink vásárlásához kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be! Regisztráció / Bejelentkezés

Leírás

1-10 modul
 • 1.1 videó: A védikus ismeretek alapjai I. – a vallásról, az upanisádokról és a mantra szerepéről (1:56:01)
 • 1.2 videó: Rekeszizomlégzés technika – gyakorlat (31:04)
 • 2. videó: A fejlődés mint lényegiségünk. Atman négy aspektusa, a négy tudatállapot (2:01:59)
 • 3. videó: A pránikus test, mi a prána. A szusumná felébresztése. Az intuícióról. (1:59:56)
 • 4. videó: Elme és Tudat – Immunerősítő légzőgyakorlat (2:03:05)
 • 5. videó: Csakrákról – Érzelmek/Érzékek/Érzékelés – Savayatra (2:03:30)
 • 6.1 és 6.2 videó: Légzésgyakorlatok, ülést segítő csípőgyakorlat. Éber jelenlét elmélete (1:59:14) és (1:56:56)
 • 7. videó: A meditáció és az elme kapcsolata – Mantrák, légzés, kóshák (2:18:24)
 • 8. videó: Kechari mudra – Meditáció –A légzés és a mantara összekapcsolása (1:54:37)
 • 9. videó: A felébredés tudatállapotai (1:59:35)
 • 10. videó: Az emberlét felelősséggel jár (2:01:58)

A két évre tervezett tanfolyam minden alkalma elméleti és gyakorlati részből áll. Az elmélet ezen a tanfolyamon részletesebben tartalmazza a védikus tanításokat. A cél, hogy a tanulással és a párhuzamosan végzett személyes gyakorlással a gyakorló olyan szintre jusson, hogy a második év végén személyes mantrát kaphasson. A gyakorlatok hanganyagai mp3 formátumban letölthetők.

A tanfolyamok előadásat folyamatosan rögzítjük és dolgozzuk fel. A videó változat moduljai legkősőbb az elkövetkező hónapok utolsó hetében válik elérhetővé.

Az első alkalommal Béla alapfogalmakat ismertet. A meditáció, a kontempláció fogalmai mellett szóba kerül a kósák, az upanisádok bemutatása. Szvámi Ráma könyve alapján szó lesz a vallás szerepéről is. Béla ismerteti álláspontját az elme-idegrendszer-tudat aktuális kérdésében. Kérdésekre válaszolva szó lesz a karmikus terheltségről is. A gyakorló részben Béla megismertet a rekeszizomlégzés gyakorlási lehetőségével és a csoport együtt végez egy vezetett telihold meditációt is.

A második előadás a fejlődést mint lényegiségünk témáját  és Atman négy aspektusát, a négy tudatállapotot ismerteti. Szó lesz Brahmanról, Atmanról, az ÓM-ról és egy provokatív kérdésre is választ kaphatsz: kell-e Isten a megvilágosodáshoz. Béla Szvámi Ráma tanításai alapján elmélyített ismereteit adja tovább.

A harmadik előadásban Béla a finom test pránikus részéről beszél. Részletezi a prána 5 fajtáját. Ebben az előadásban Béla bemutatja röviden a védikus elme modellt is. Szvámi Ráma cikke alapján szó lesz a Szusumná nádi felébresztéséről, majd egy kérdésre válaszolva beszélgetés alakul ki az intuícióról és szerepéről.

A negyedik előadást Béla lakásában vettük fel. A koronavírus járvány miatt a tanfolyamot határozatlan ideig így folytatjuk. Béla ebben a modulban megismétli az üléssel, a légzőgyakorlatokkal kapcsolatos tudnivalókat, különös tekinettel az immunerősítére. Steven Parker és Svámi Ráma könyvei alapján szó lesz az elme és tudat viszonyáról, az elme funkcionális részeiről és Patanjali munkája alapján az elmemező 5 szintjéről. A videó két gyakorlatot tartalmaz.

Az ötödik előadást is Béla lakásában vettük fel. Béla a légzésről egy közel egyórás gyakorlatokkal kiegészített előadással kezd, különös tekinettel az immunerősítésre. Folytatja a csakrákról szóló ismertetést. A videó tartalmaz egy Savayatra, 61 pontos belső zarándoklatot.

A hatodik alkalom a légzőgyakorlatok bemutatását tartalmazza. Béla bemutat 4 fontos légzésgyakorlatot: a kapálabhátit, a bastrikát, a brahmárit és a váltott orrlyukú tisztító légzést. Ebben a modulban közreadjuk mindkét júniusi alkalom felvételét.

A hetedik alakalommal folytatódik a védikus filozófia és a gyakorlások alapjainak ismertetése. Szó lesz a mantrákról és működésükről, a légzés és a kóshák kapcsolatáról valamint a meditáció és az elmefunkciók viszonyáról. A modul letölthető gyakorlatot is tartalmaz.

A nyolcadik alakalommal ismét a légzésgyakorlatok kerülnek a középpontba. A kechari mudra valamint a mantra és a légzés szinkronizációja is ismertetésre kerül.  Ezen az alkalommal a közös gyakorlás kiemelt szerepet kap. A modul gyakorlatának hangfelvétele letölthető.

A kilencedik alakalommal a gyakorlás ismereteinek alapköve a tudatállapotok kerülnek ismertetésre. Az előadás Márkus Tamás Integrál Elmélet című könyve alapján mutatja be a keleti Nagy Hagyományok által leírt, és Ken Wilber integrál elméletébe befoglalt tudásanyagot, amely minden meditáló és spirituális uton járó gyakorló egyik legfontosabb ismeretanyaga. Ez a modul ennek a témának szenteli a teljes időtartamot.  A modul gyakorlatának hangfelvétele most is letölthető.

Az évadzáró tizedik alkalommal Béla a szívcsakra meditációt tanítja meg. A púdzsa mellett egy másik légzésgyakorlatot is letölthetsz ebből a modulból. A felébredés tudatállapotainak ismétlése mellett szó lesz a sors, a szabad akarat, a karma és a dharma kérdéseiről is. Az előadásban Béla több személyes élménye melett az asztrológiai képletét is elmeséli. A modulból letölthető Béla Az Emberlét felelősséggel jár tanulmánya.

11-20 modul
 • 11. videó: A Tudat Ösvényein I. (2:33:09)
 • 12. videó: A Tudat Ösvényein II. (3:01:04)
 • 13. videó: Mantragyakorlás – Védikus Teremtés Filozófia 1. rész (1:50:31)
 • 14. videó: A védikus emberkép, a Szánkhja rendszer (2:01:24)
 • 15. videó: Élő adás felvétele (1:29:26)
 • 16. videó: Élő adás felvétele (2:04:01)
 • 17. videó: Szvámi Ráma: a viselkedés átalakítása, púdzsa gyakorlás (2:01:56)
 • 18. videó: Felébredés – ego – kontempláció (2:03:58)
 • 19. videó: Várható megjelenés 2021. október vége
 • 20. videó: Várható megjelenés 2021. november vége

A két évre tervezett tanfolyam minden alkalma elméleti és gyakorlati részből áll. Az elmélet ezen a tanfolyamon részletesebben tartalmazza a védikus tanításokat. A cél, hogy a tanulással és a párhuzamosan végzett személyes gyakorlással a gyakorló olyan szintre jusson, hogy a második év végén személyes mantrát kaphasson. A gyakorlatok hanganyagai mp3 formátumban letölthetők.

A tanfolyamok előadásat folyamatosan rögzítjük és dolgozzuk fel. A videó változat moduljai legkősőbb az elkövetkező hónapok utolsó hetében válik elérhetővé.

A tizenegyedik és tizenkettedik alkalom témái a halál, a halálfélelem, a karma és a dharma összefüggései. A felvétel a Tudat Ösvényein esemény szerkeszett változata.

A tizenharmadik alkalommal Béla többféle mantrát tanít meg. Lehetőség van a csoporttal gyakorolni is. A modul második felében bemutatja a védikus teremtés filozófiát, világnézetének egyik alapját.

A tizennegyedik alkalom témája a védikus emberkép, a Szánkhja rendszer. A modul a letölthető gyakorlatot tartalmazza.

A tizenhetedik alkalommal Béla ismerteti Szvámi Ráma 19 aforizmáját, kiegészítve saját gondolataival. A modulban szó lesz a bidzsa mantrákról és a két púdzsá gyakorlat az otthoni gyakorláshoz letölthető.

A tizennyolcadik alkalom témái: a meditáció 9 legfontosabb dolga. A felébredés szintjei a gyakorlás fényében. Az ego szerepe a fejlődésben. A kontempláció és a gondolkodás. Szvámi Ráma: Viselkedésminták átalakítása aforizmáinak magyarázatai.

Betekintő videók

Betekintő videónk megtekintéséhez kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj!

Regisztráció / Bejelentkezés