Yoga Nidra 1-10 modul

31 900 Ft

Kategória:

A két évre tervezett tanfolyam első tíz modulja egyben vásárolva 20%-os csomag kedvezménnyel elérhető. A modulok megjelenése a hónap végén várható. A gyakorlatok hangfelvételei az otthoni gyakorláshoz mp3 formátumban letölthetők. Tanfolyamaink és tanfolyami moduljaink vásárlásához kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be! Regisztráció / Bejelentkezés

Leírás

  • 1. modul: A Yoga Nidra alapjai – légzésfigyelés gyakorlatokkal (1:27:55)
  • 2. modul: Testtudatosság – légzéstudatosság – ellazulás (1:56:26)
  • 3. modul: Az út megtisztítása – Elmetudatosság (1:57:23)
  • 4. modul: Légzés, mantrák – kérdések, válaszok (1:56:54)
  • 5. modul: Meditácó (Szvámi Ráma) – gyakorlattal (1:49:31)
  • 6. modul: Mantrameditáció – légzéstisztítás (2:05:57)
  • 7. modul: Dharma, fejlődés – belső látás gyakorlat (1:53:26)

A két évre tervezett tanfolyam első moduljában Béla ismerteti a Yoga Nidra alapfogalmait, bemutatja a gyakorlás testtartásait, a helyes ülést és fekvést. Két légzésmegfigyelés gyakorlatot is tartalmaz a videó. A gyakorlatok hangfelvételei az otthoni gyakorláshoz mp3 formátumban külön is hallgathatók és letölthetők. Mit kell tenni, mielőtt elkezded a Yoga Nidra gyakorlást? Amire jó és amire nem szabad használni a Yoga Nidrát.

A második modul is alapozó fogalmakkal ismertet meg, emellett két gyakorlatot is tartalmaz a második videó. A gyakorlatok hangfelvételei az otthoni munkához letölthetők.

A harmadik modulban Stephen Parker és Daniel Siegel könyvei segítik Bélát. Mindkét könyv integratív szemléletű: a jóga és a mai idegtudományok eredményeit ötvözi. Béla e szerzőket olvasva mondja el gondolatait a mai kor kihívásairól, a gyakorlás lehetőségeiről, körülményeiről. A 3. modul két Yoga Nidra gyakorlatot tartalmaz, amelyek hangfelvételei az otthoni gyakorláshoz mp3 formátumban külön is hallgathatók és letölthetők.

A negyedik modulban Béla a rövid elméleti bevezető és a gyakorlatok után több felmerült kérdésre ad választ. Kérdések  és válaszok hangzanak el az alacsony vérnyomással, a mantrák belső használatával, a gyakorlás közben felmerülő tapasztalásokkal kapcsolatban. A modul egy 22 és egy 40 perces Yoga Nidra gyakorlatot tartalmaz, amelyek hangfelvételei az otthoni gyakorláshoz mp3 formátumban külön is hallgathatók és letölthetők.

Az ötödik alkalommal Szvámi Ráma The Art of Joyful Living című könyve alapján Béla ismerteti a Himalájai Tradíció meditációról való tanításainak lényegét. A foglakozáson Béla több kérdést kap és válaszol meg a gyakorlások körülményeivel és módjával kapcsolatban. A videó egy hosszabb gyakorlatot tartlalmaz.

A hatodik modul Béla indiai elvonulása utáni alkalom felvétele. Béla mesél indiai élményeiről és megtanít egy Púdzsát, amelyben két matra szerepel. A Ganesha mantrát részletesen elemzi is. A közös gyakorlás után több kérdés megválaszolására is sor kerül.

A hetedik modul témája elsősorban a meditáció. Mi a meditáció és mi nem az. Szó lesz a meditáció és az imádság, a kontempláció és a szamadhi kapcsolatáról. Mit jelent a felajánlás? Mi a pudzsa, ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz ebben a modulban.

Betekintő videó

Betekintő videónk megtekintéséhez kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon! Regisztráció / Bejelentkezés