Transzperszonális Filozófia és Pszichológia 1. alkalom

4 900 Ft

A nyolc alkalmas előadássorozatot a felébredés spirituális útján járóknak és az útra készülőknek ajánljuk. Az előadássorozat a transzcendálást – az egót és a személyiséget bennfoglaló és meghaladó életszakaszt – támogató ismereteket nyújt át. A modulok végén játékos teszttel mérheted le tudásodat. Az előadások diasorozatai letölthetők.

Leírás

A Transzperszonális Filozófiát Dr. Daubner Béla adja elő.
Az Egzisztenciális Pszichológia előadója Róza Zs. Ráchel klinikai szakpszichológus.
Az Integrál Elmélet előadója Márkus Tamás hangmérnök, integrál tanácsadó.

A nyolc alkalomra tervezett előadássorozat első alkalma alapozó előadásokat tartalmaz, emellett mindegyik előadás önállóan is fontos információkat nyújt át.

 

    • 1. bevezető: Béla bevezetője az előadássorozat elé (6:44)
    • 2. előadás: Integrál Filozófia – Mi az integrál? – A posztmodern paradigma – Ken Wilber és öt alkotói korszaka (56:16)
    • 3. előadás: Egzisztenciális Pszichológia – Bevezető az egziszetnciális pszchológiába (40:36)
    • 4. előadás: Transzperszonális Filozófia – Sigmund Freud pszichológiája (1:07:18)

 

Az integrál elmélet mára a XX. századi posztmodern kort meghaladó paradigmának bizonyult. Ebben az előadásban részletesen szó lesz az integrál szemlélet lényegéről, a megelőző világnézeteket bennfoglaló, azoktól való eltérésének jellemzőiről. Az integrál szemlélet megértését nagyban segíti az integrált közvetlenül megelőző, posztmodern korszellem ismerete, ezért ennek a ma még nem mindenhol reprezentált gondolkodásmódnak az ismertetésére is sor kerül. Ken Wilber amerikai filozófus munkássága alapvetően meghatározta az integrál filozófia megszilárdulását. Ebben az első, bevezető előadásban sor kerül Wilber alkotói szakaszainak ismertetésére.

 

Az egzisztenciális pszichológia és a humanisztikus irányzat, a harmadik nagy pszichoterápiás iskola elméletalkotói nagyban hozzájárultak a transzperszonális nyitás nyugati megjelenéséhez. Az egzisztenciális irányzat egyik jelentős képviselője Irwin D. Yalom, akinek munkássága, nézetei jelentős hatással vannak az egzisztenciális pszichoterápiára és több mai filozófiai munkákra. A halál és a halálfélelem minden filozófia egyik fontos tárgya, így ez az előadás ennek a témának szenteli figyelmét.

 

A transzperszonális filozófia és pszichológia megközelítéséhez elengedhetetlenül fontos a XX századi posztmodern korban kibontakozott néhány nyugati pszichológiai irányzat ismerete, valamint legalább egy keleti Nagy Hagyomány világ-, és emberképének megismerése. Ebben az első előadásban Béla összefoglalja a nyugati pszichoterápia kezdeti lépéseit meghatározó Sigmund Freud, bécsi pszichiáter pszichológiáját.

Betekintő videók

Betekintő videónk megtekintéséhez kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj!

Regisztráció / Bejelentkezés

Teszt részletek

A teszt részletek megtekintéséhez kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj!

Regisztráció / Bejelentkezés