Transzperszonális Filozófia és Pszichológia 3. alkalom

3 900 Ft

A nyolc alkalmas előadássorozatot a felébredés spirituális útján járóknak és az útra készülőknek ajánljuk. Az előadássorozat a transzcendálást – az egót és a személyiséget bennfoglaló és meghaladó életszakaszt – támogató ismereteket nyújt át. A modulok végén játékos teszttel mérheted le tudásodat. Az előadások diasorozatai letölthetők.

Leírás

Az Egzisztenciális Pszichológia előadója Róza Zs. Ráchel klinikai szakpszichológus.
Az Integrál Elmélet előadója Márkus Tamás hangmérnök, integrál tanácsadó.

A nyolc alkalomra tervezett előadássorozat harmadik alkalmának előadásai önállóan is fontos információkat nyújtanak át.

 

    • 1. előadás: Egzisztenciális Pszichológia: A halálszorongás és emberi kapcsolatok (52:34)
    • 2. előadás: Egzisztenciális Pszichológia: A Tibeti Halottaskönyv üzenete (27:29)
    • 3. előadás: Integrál Elmélet: Tudatstruktúrák, fejlődésvonalak (41:12)
    • 4. előadás: Integrál Elmélet: Spiráldinamika I. rész (27:29)

 

Az integrál elmélet öt fő alkotó eleme közül az első a felébredés. Az integrál elmélet ezt a fogalmat használja a spirituális ösvények leírására. Az integrál elméletalkotók több Nagy Hagyományt részletesen tanulmányozva  olyan közös elemeket találtak, amelyek függetlenek a tanítások keletkezési idejétől és helyétől. Az összes tanítás a tudatállapotokkal kapcsolatos gyakorlatokról és élményekről ad részletes útmutatót.

A harmadik előadás a pszichológiai kibontakozás, a felnövés témáját tárgyalja. A felnövést a tudat struktúráinak tudományos kutatása alapján, egy százötvenéves tudományág, a fejlődéspszichológia eredményei alapján fedezzük fel napjainkban is. Az integrál elmélet többszáz fejlődésmodellt foglal magába, amelyeket fejlődésvonalaknak nevez. Az egyik legismertebb fejlődésvonal az értékrendek fejlődése, amelynek leíró elmélete a Spiráldinamika modellje. Clare Graves pszichológus professzor kutatásai alapján kidolgozott modellt mutatjuk be két előadásban.

A filozófusok által megfogalmazott felismeréseknek nagy ereje van olyankor, amikor az embert szűnni nem akaró halálfélelem keríti hatalmába. Az Egzisztenciális Pszichológia előadássorozat második alkalmával Epikurosz halállal kapcsolatos nézeteit is végigvettük, aki mélyen vallja, hogy a lélek halandó és a testtel együtt elenyészik. Ez a nézet szöges ellentétben áll a Tibeti Halottaskönyv mondanivalójával, miszerint létünk nem szűnik meg a halállal, és a halálunk után is megy tovább az élet. Hogy mi fog történni, az a jelenlegi életünk minőségétől függ, amibe nagymértékben belejátszanak kapcsolataink is. A harmadik alkalom a Tibeti Halottaskönyv üzenetével és a halálszorongás leküzdésében oly fontos emberi kapcsolataink szerepével foglalkozik.

Betekintő videók

Betekintő videónk megtekintéséhez kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj!

Regisztráció / Bejelentkezés

Teszt részletek

Betekintő videónk megtekintéséhez kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Regisztráció / Bejelentkezés