Transzperszonális Filozófia és Pszichológia 4. alkalom

4 900 Ft

A nyolc alkalmas előadássorozatot a felébredés spirituális útján járóknak és az útra készülőknek ajánljuk. Az előadássorozat a transzcendálást – az egót és a személyiséget bennfoglaló és meghaladó életszakaszt – támogató ismereteket nyújt át. A modulok végén játékos teszttel mérheted le tudásodat. Az előadások diasorozatai letölthetők.

Leírás

A Transzperszonális Filozófia előadója Dr. Daubner Béla,
Az Integrál Elmélet előadója Márkus Tamás hangmérnök, integrál tanácsadó.

A nyolc alkalomra tervezett előadássorozat negyedik alkalmának előadásai önállóan is fontos információkat nyújtanak át.

 

    • 1. előadás: Spiráldinamika II., Jean Gebser világnézetek-, Susanne Cook-Greuter Egófejlődés modellje (1:39:09)
    • 2. előadás: C.G. Jung analitikus pszichológiája I. rész (1:27:11)

 

Az integrál elmélet öt fő alkotó eleme közül az első a felébredés. Az integrál elmélet ezt a fogalmat használja a spirituális ösvények leírására. Az integrál elméletalkotók több Nagy Hagyományt részletesen tanulmányozva  olyan közös elemeket találtak, amelyek függetlenek a tanítások keletkezési idejétől és helyétől. Az összes tanítás a tudatállapotokkal kapcsolatos gyakorlatokról és élményekről ad részletes útmutatót.

A negyedik előadás folytatja a pszichológiai kibontakozás, a felnövés témáját. A Spiráldinamika modellje az értékrendek fejlődését írja le. Az ötödik szint ismertetésével folytatódik ez a videó. Az előadásban bemutatjuk Jean Gebser világnézetek fejlődési-, valamint Susanne Cook-Greuter egófejlődési modelljét.

A Transzperszonális Pszichológia a XX században C.G. Jung munkásságával indult. Béla két előadást is szentel Jung pszichológiájának bemuatatására. Ennek első előadásában ismertetésre kerül a jungi személyiségmodell, az individuációs processzus, a jungi értelemben vett komplexus, kiemelve az énkomplexust. Szó lesz az archetipusokról, a kollektív tudattalanról valamint az animusról, animáról is.

Betekintő videók

Betekintő videónk megtekintéséhez kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj!

Regisztráció / Bejelentkezés

Teszt részletek

Betekintő videónk megtekintéséhez kérjük jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Regisztráció / Bejelentkezés